Pohostinství & gastronomie 2

Vaše cena s DPH
249,00 Kč
Kód
TK978
Rozměry
A4
Počet stran
200



2. díl z moderní pětidílné učebnicové řady Pohostinství a gastronomie je určen pro učňovský obor kuchař-číšník i pro hotelové školy. Je plně v souladu s platným RVP pro odborný předmět Technologie přípravy pokrmů. Rozdělen je do 10 tematických celků od bezpečnosti práce a správného skladování potravin přes základní techniky v kuchyni (vaření, dušení, pečení nebo smažení) až po význam i kritiku konveniencí. Důraz klade na nové trendy ve stravování, alternativní způsoby ve výživě i odraz zdravého životního stylu v gastronomii.



V souladu s RVP

10 tematických okruhů:

Bezpečná a zdravá práce (bezpečnost práce, první pomoc, onemocnění, bezpečnost potravin)
Sklady (podmínky ve skladu a druhy skladů; obstarávání, převzetí a vydávání zboží; kontroly a hodnocení skladů)
Kuchyně jako výrobní středisko (popis pracovního místa v pohostinství; kuchyně – mé pracoviště; typy kuchyní a vybavení)
Práce s informacemi (plánovaní vlastní práce, profesní rozvoj, práce s odbornou literaturou)
Základní techniky v kuchyni (předběžná příprava potravin, zpracování potravin, tepelná úprava potravin)
Polévky a vývary (význam polévek, přehled druhů polévek: čiré, zahuštěné a speciální)
Omáčky (význam omáček, způsoby jejich zjemňování a zahušťování; přehled základních omáček; charakteristiky a servírování omáček; nejznámější české omáčky; máslové směsi)
Přílohy (význam a rozdělení příloh)
Bezmasé pokrmy (význam a rozdělení bezmasých pokrmů)
Konvenience (význam, rozdělení, kritika a využití polotovarů)

Dokumenty v aktuálním umístění:
  • Žádné dokumenty
Dokumenty v aktuálním umístění:
  • Žádné dokumenty